Tesla og TOCN til unnsetning på Nebbenes

En onsdags kveld i juni måtte Tesla koble av strømmen til sine 20 superladere i forbindelse med utvidelsen av stasjonen. Fra åtte om kvelden og frem til klokken tre på morgenen, var samtlige ladestolper strømløse. Men siden Tesla tenker på sine kunder og brukere, hadde de kontaktet TOCN for litt bistand. Dermed var Tesla til stede med én representant mens TOCN stilte med to. Planen var enkel og grei: Tilby strømfattige Tesla-eiere gratis lading på Fortum sine ladere. For rett ved siden av superladerne finnes det 4 hurtigladere med CHAdeMO (og CSS) og 4 Type2-ladestolper.

Mens klokken tikket i vei, ble plassen stadig tommere for Teslaer. Klokken 20 dro den siste, og plassen var tom. Deretter gikk det en halv times tid, før de første Teslaene med svært lite strøm på batteriet begynte å dukke opp. Her var det bare å sette igang hjelpeapparatet!

TOCN hadde tatt med seg fire CHAdeMO-adaptere, mens Tesla hadde med seg app og ladebrikke. Men det skulle vise seg å ikke være så lett. Én av hurtigladerne var død, en annen måtte restartes og den tredje fungerte kun ved aktivering fra appen… Og som ikke det var nok, 3 av 4 ladepunkter med Type 2 var nede… Dermed ble løsningen en liten omrokkering, slik at når bil 4 kom inn, måtte den starte sin lading med Type2 – og så flyttes over til CHAdeMO, straks en av bilene på disse laderne var ferdigladet.

Logistikken fungerte, og alt i alt var dette en koselig kveld/natt med mange fornøyde Tesla-eiere som likevel fikk ladet – om enn litt tregere enn planlagt. Noen snudde «i døra» og reiste enten hjem eller til neste lader – mens de som måtte fylle opp noen mil, tok tiden til hjelp.

Først litt etter at klokka hadde passert 02 på natten, satte den siste av de to TOCN-utskremte seg i bilen og reiste hjemover igjen. Mission accomplished!

Ladestasjonene ble sperret noen timer.

Denne felles innsatsen fra Tesla og TOCN ga mersmak for alle parter. Tesla Norge, TOCN og Tesla-eierne var alle happy. Og snart er utvidelsen klar med 10 nye superladere. Og blir ikke det nok, dukker det opp 14 til!

Det er gøy å se seriøse aktører som kontinuerlig tar pulsen på ladestasjonene og utvider ved behov. God lading folkens!

Tekst og foto: Terje Førsund og Roger Kolbu

Share: