Tesla og TOCN med popup-treff i Bodø

Bodø viste seg nok ikke fra sin aller beste side under Tesla/TOCN-treffet i Bodø i går, men det gjorde så absolutt de 25 fremmøtte bileierne fra nærområdet. Skjønt, for nordlendinger har uttrykket ”nærområde” opplagt en helt annen betydning enn for oss østlendinger.

Initiativtaker var Tesla Tromsø og TOCN i samarbeid. TOCN-medlem Anette Holand-Nilsen tok på seg organiseringsjobben. I luftlinje bor hun i grei avstand fra Bodø, men måtte likevel kjøre 90 km – i nærmere halvannen time – for å komme seg hit. Eller måtte og måtte; hele familien var med, og fremsto som en svært entusiastisk og kjøreglad sådan. Slik er det altså å bo langs norskekysten.

Enda mer imponerende var imidlertid de to eierne fra henholdsvis Harstad og Narvik som begge hadde tatt turen, ene og alene for å delta på treffet. Her snakker vi om minst 300 km og 5-6 timers kjøring + lading.

Undertegnede tok den lengste, men også den letteste reiseveien; direktefly fra Oslo, med retur samme kveld.

Tesla har i løpet av det siste halvåret forsøkt seg på å etablere flere popup-butikker/utstillinger rundt om i landet. Sist ut i år er Bodø, der produktspesialist Eirik Odden fra Tesla Trondheim, tok med seg hele fire demobiler, likt fordelt på TMS og TMX. Og gjett om de fikk kjørt seg i løpet av de tre ukene de hadde utstilling utenfor City Nord i Bodø!

Eirik kunne melde om stor pågang, helt frem til siste dag, med både fulle avtalebøker om prøvekjøring OG mange håpefulle som tropper opp uanmeldt, med håp om å kunne klemme seg inn i den tette planen. En logistikkplan for lading innimellom kundedemoene ble raskt iverksatt.

Med så mye som 150-200 Teslaer i Nordlandsregionen, viser tilbakemeldinger fra både eiere og potensielle kunder at det økende behovet for et servicesenter i Bodø virkelig er noe som nå ser ut til å bremse salget. Biler som trenger service, må kjøres eller sendes den lange veien til Tromsø eller Trondheim.
Fordelen med Tromsø, er at bilene kan sendes dit med Hurtigruta, men dette er en svært kostbar transport for Tesla. En servicebil eller to stasjonert i regionen, vil nok avhjelpe mye.

Gårsdagens treff begynte med en gjennomgang av dagens program, før vi stilte opp alle bilene på i alt tre rekker for fotografering. Den 26 bilen på lasset var en av demonstrasjonsbilene, som en Tesla-eier fikk gleden av å bruke på treffet mens hans egen bil var inne til service.

Deretter gikk turen som én lang kolonne gjennom byen og opp til Rønvikfjellet, hvor man normalt sett opplever et fantastisk skue utover Bodø og kystens flotte landskap og topografi. Men altså ikke i dag.

Vel tilbake ved popup-butikken, og etter å ha erfart mange måpende blikk fra fotgjengere vi passerte på veien, ble det servert pizza og brus mens diskusjonene gikk høylydt mellom deltakerne.

Oppmøtet må sies å være formidabelt, gitt lokasjonen. Det kan ikke herske noen tvil om at Tesla-eierne her ute i havgapet er akkurat like stolte av sine elbiler som alle oss andre. Vi er og blir én stor Tesla-familie.

Tekst og foto: Roger Kolbu, TOCN

Share: