TOCN Ladefond – Ladere på Brønnøysund flyplass

Januar 2020 : Disse laderne er dessverre ute av drift i øyeblikket! 

Med god hjelp fra Tesla Owners Club Norway ved Vigdis Asbjørnsen og Tesla Charging Infrastructure,  klarte vi fredag 23. november å strømsette 4 stk Tesla Wall Charger ved flyplassen i Brønnøysund.
Flyplasser generelt er aktive områder, og Brønnøysund er intet unntak. For å kunne gi strøm til både ansatte og reisende, ble det planlagt 4 veggladere. Og for å komme i mål med prosjektet, trådte prosjektleder Arne Finseth fra Helgelandsykehuset til. En stor takk rettes til hans innsats. Selve installasjonen ble utført av Brønnøysund Elektriske AS. De satte opp 2 ladere for Tesla og 2 Type-2 ladere for alle elbiler (8,5Kw).
Laderne er lokalisert på hangarveggen til Luftambulansebasen, og er lett tilgjengelig ved ladebehov. Et ekstra pluss er at de er lokalisert utenfor flyplassens parkeringssoner.

Lading til kostpris gjøres ved å donere til Luftambulansebase Brønnøysund på Vipps (545322) eller å donere til TOCNs ladefond.

Praktisk info ved lading:

  • Laderne er lokalisert på hangarveggen som huser Luftambulansen i Brønnøysund ved Flyplassveien på Brønnøysund Lufthavn. Det er 4 ladere som fordeler ladekapasiteten seg imellom.
  • Det er viktig å flytte bilen når den er ferdig ladet, og ikke benytte plassen som parkering.
    Luftambulansen har kraftige helikoptere, og har spøkefullt lovet at parkerte biler som ikke lader, vil bli flyttet til
    nærmeste holme! (Det er 12.000 holmer og øyer på Helgeland 😉 )

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hva gjør du mens du lader  – om du ikke venter på din kjære som kommer med flyet?
Da anbefaler vi turløypa i Svarthopen. Turstien er opplyst og kan brukes til lufting av hund eller egen kropp. https://www.ut.no/tur/2.15862/

Skal du lade mye, kan du også ta trimløypa rundt flyplassen.
https://www.ut.no/tur/2.15861/

Blir du sittende i bilen og surfe på internett mens du lader, er det greit å vite at du kan kommer inn på flyplassen sitt nett ved Avinor.no

Ved feil på lader:
Skulle det være noe feil på noen av laderne, skal dette rapporteres til Base Pilot ved Luftambulansebasen via SMS til 970 44 126 .

Et lite beløp for dekning av lading kan som nevnt doneres til Luftambulansebasen eller til TOCN.

Mvh
Magne Lilleli
Base Pilot FW Base Brønnøysund


Se også :

Share:

Discussions — One Response

Sorry, but commenting has been disabled.