Få Model Y levert allerede i august

TOCN kan nå melde at Model Y kan leveres i Norge allerede i slutten av august 2021. Dette bekreftes også i Teslas Design Studio.

For å møte høy etterspørsel og levere Model Y til kundene innenfor den opprinnelige tidslinjen, bekrefter Tesla at de første Model Y-leveringene vil skje i Norge i august. Ferdigstillelsen av Gigafactory Berlin-Brandenburg er noe forsinket, og derfor vil de første bilene bli levert fra Teslas Gigafactory i Shanghai.

Norge er først ut. Deretter vil andre Europeiske land få sine leveringer i september og utover.

Dersom du allerede har bestilt en Model Y Performance, eller en Model 3, kan du ikke endre ordren til en LR. Du må i så fall kansellere din eksisterende ordre, og sette en ny. Depositumet på 1000 kroner vil i så tilfelle være tapt.

Long Range først ut
Lanseringsmodellen vil være Model Y Long Range AWD, og kunder med en ordre med forventet levering i 2021, kan nå fullføre sin bestilling.

Med 505 kilometer WLTP-rekkevidde, rikelig med bagasjeplass og et medisinsk HEPA-filter, bør Model Y Long Range AWD være en attraktiv kombinasjon av ytelse og nytte. Teslas Design Studio er også blitt oppdatert til å inkludere Enhanced Autopilot-pakken som er tilgjengelig for øvrige Tesla-modeller i Europa.

Om Model Y
Model Y er en mellomstor SUV med maksimal allsidighet og sikkerhet. Bilen har markedsledende rekkevidde, overlegen ytelse og den mest avanserte teknologien.

Innvendig gir det panoramiske glasstaket og høy sittehøyde en følelse av romslighet og usedvanlig god utsikt fra alle seter i bilen. Det fremre bagasjerommet og den nedfellbare andre seteraden, gir til sammen 1,9 kubikkmeter bagasjeplass.

Mobilen som nøkkel
I liket med Model 3 brukes det ikke tradisjonelle nøkler til Model Y. I stedet kobles bilen til smarttelefonen din for sømløs inn- og utgang. Bilen har en 15-tommers berøringsskjerm med grensesnitt for alle bilens funksjoner. Model Y kobles også til Tesla-appen for enkelt tilgjengelige funksjoner, som eksempelvis fjernopplåsing av bilen, Summon, fjernvarming og -kjøling, GPS-sporing av bilen og Speed Limit Mode.

Høy sikkerhet
Model Y er designet for å være den sikreste mellomstore SUV-en. Siden den er bygget fra bunnen av som en elektrisk bil, får Model Y uovertruffen beskyttelse gjennom det lave tyngdepunktet, den rigide strukturen og store kollisjonsdempende soner. Det aerodynamiske designet og Teslas ledende batteriteknologi, gjør den også svært effektiv, noe som betyr lengre rekkevidde.

Rask lading
Model Y er selvsagt også kompatibel med Teslas eget Supercharger-nettverk, som nå teller mer enn 6 000 ladestolper over hele Europa. Bilen kan lade ved deres nye V3 Superchargere, som gir opptil 1 600 kilometer rekkevidde i timen. Akkurat som for alle andre Teslaer, blir også Model Y bedre over tid med sine hyppige trådløse programvareoppdateringer.

For dem som er ute etter hengerfeste; dette kan bestilles og ettermonteres på et Service Center. Ingen biler blir montert med hengerfeste fra fabrikk. Pris for hengerfeste og montering er så langt ukjent.
Montering av dette er ikke en prioritert oppgave fra Teslas side. Andre serviceoppgaver vil alltid bli prioritert foran slik montering.

Se konfiguratoren for ytterligere informasjon.

Alle bilene som leveres fra Shanghai nå i august, har vinterpakke (med oppvarmet ratt).

Share: