Vi presenterer styremedlem Dag Blakstad – med Tesla, Taekwondo og tall på agendaen

Dag Blakstad fra Elverum er den ene av to nye styremedlemmer i TOCN, Tesla Owners Club Norway, verdens største klubb for betalende medlemmer. Nå er han blitt tildelt styreplass og blir aktivt med i arbeidet for medlemmenes beste.

Dag Blakstad sin Tesla-historie strekker seg langt bakover, da en Tesla Model S kom inn i familien hans. Fra før av besto familien av hans gode samboer Anita, 3 barn, hvorav den yngste på 17 år fortsatt bor hjemme, samt en Engelsk Springer Spaniel. Da eldste barnet skulle studere i Oslo dro hele familien inn for å hjelpe til med flyttingen, og da tok de seg like godt en tur til Tesla Skøyen for å se om hundeburet kunne få plass i en elbil. Den yngste, som da var 11 år, var ganske frimodig, så før familien fikk sukk for seg, hadde han avtalt prøvekjøring med selgeren.

– Vi kjørte Teslaen bort til Fornebu og tilbake igjen, og da måtte det bare bli Tesla på oss, forteller Dag. Det gikk ikke an å kjøre noen annen bil etter denne prøveturen. I 2019 ble Model S byttet ut med en hvit Long Range Tesla Model 3.

– Siden jeg, i tillegg til hjemmekontor, jobber på Kongsvinger – med 9 mil hver vei, så passer denne Model 3 meg veldig bra. Jeg elsker å høre på podkast når jeg kjører, og Teslaen er et godt sted å sitte i fred og lytte, sier Dag. I august begynte Dag i ny jobb i Statistisk Sentralbyrå, hvor han lager verktøyet som trengs til å lage statistikker for transport, strøm, elbiler og alt mulig annet som han synes er artig.

I fritiden er den aller viktigste aktiviteten Taekwondo. Her har han selv trent de siste 10 årene, og tok over instruktørrollen for ett års tid siden. Styreleder i klubben har han også vært i 2,5 år, og med ca 50 medlemmer har det vært litt å holde på med. Det var sønnen som startet opp med Taekwondo og fikk far med seg. Og selv om sønnen sluttet, så fortsatte far videre.

–  Det har vært litt nedgang i medlemsmassen under pandemien, men med en ny gruppe å ta seg av i nabokommunen, så ser det ut til å bli mer aktivitet i klubben igjen, sier Dag. Og blir det ikke nok trening i Taekwondo, så tar han seg gjerne en topptur på fjellet sammen med familien – eller bare hunden.

– Det aller beste med en Tesla er at man kan sette på varmen fra appen og styre alt fra mobilen. Det å ha med seg hund i bilen blir aldri noe problem, selv ikke på den aller varmeste sommerdagen. «Dog Mode» ordner riktig temperatur, så Tesla er absolutt den beste bilen for hundeeiere.

Tesla engasjerer, og som styremedlem i TOCN gleder han seg til å delta i alle arrangementene fremover, samt å bidra i alle IT-relaterte oppgaver og det administrative arbeidet på nett.

– Veien er ikke lang inn til Oslo, og jobben min har også kontor der, så det å delta fysisk blir enkelt når en kan kjøre med Tesla som fremkomstmiddel, sier Dag Blakstad.

TOCN ønsker Dag Blakstad velkommen inn som styremedlem.

Teks: Vigdis Margrethe Løver
Foto: Roger Kolbu, TOCN

Share: