Vi presenterer styremedlem Morten-Christian Bernson, elbilfrelst siden 1998

Askøyværingen Morten-Christian Bernson, er det andre helt nye styremedlemmet vi presenterer denne gangen. Hans aller første elbil var en Kewet Citijet (forløperen til Buddy) som ga kraftig rekkeviddeangst. Heldigvis kom Elon Musk med Tesla.

Sammen med samboeren og sønnen på 11 år, gleder Morten-Christian Bernson seg over å kunne dra på skikkelige elbilferier med campingvogn og Model X 75D fra 2017. Selv om den ikke har det aller største batteriet, så er det noe helt annet enn Keweten og Model S 85D, som har vært i familiens eie tidligere.

– Vi ventet litt før vi kjøpte Tesla første gangen, og siklet på den i flere år, forteller Morten-Christian. Han ble også betalende TOCN-medlem da Teslaen kom på tunet i 2014, men ble skikkelig aktivt medlem og TOCN-styremedlem først i år. Hittil har han vært aktivt styremedlem i elbilforeningen, for elbilpolitikken er noe han har interessert seg veldig for.

– Det å være med på det grønne skiftet fra fossil bilpark til elbil, klima og miljø er viktig for meg, og etter at Tesla kom inn i hjemmet vårt, har jeg forstått at Tesla er mer enn bare en elbil, forteller Morten-Christian. Familien har vært på mange spennende ferieturer med elbilene sine, både i sør og nord i landet vårt og ellers rundt omkring i hele Norden.

– I starten var det ingen superladere nord for Dombås, og det satte krav til god planlegging. I dag derimot er det et helt fantastisk ladenettverk, noe som gjør det ekstremt enkelt å reise på langtur med Tesla, synes Morten-Christian. Han liker å gjøre hele turen, inkludert ladepausene, til en god opplevelse for hele familien.

Morten-Christian jobber til daglig ved Universitetet i Bergen, der han siden 1998 har vært i kulissene på IT-avdelingen. Han ønsker å være et aktivt styremedlem i TOCN, og være med på å fremme interessen for Tesla. Han ønsker jobbe for å få enda flere fordeler med å være betalende TOCN-medlem og delta aktivt i å lage flere TOCN-treff på Vestlandet.

TOCN gleder seg veldig over å få med et nytt styremedlem som kan det meste om batteriteknologi og det tekniske, og håper at hans kunnskap kan komme til nytte for alle medlemmene i klubben.

Tekst: Vigdis Margrethe Løver
Foto: Privat

Share: