Er Model 3 virkelig utsatt for rust?

Nå som Model 3 har rullet noen sesonger på norske veier, er dette det konkrete spørsmålet vi – i samarbeid med elbil24, ønsker å finne svar på. Har du lyst til å stille opp med din bil til en inspeksjon?

Tre år på norske veier
Nå er det altså straks gått tre år siden de første Model 3 ankom Norge. Denne modellen er, i motsetning til Teslas øvrige modeller, i hovedsak ikke laget av aluminium, og inneholder derfor mye jern. Som kjent ruster jern, og derfor kan det være fornuftig å antirustbehandle bilen.

Antirustbehandle bilen – eller ikke?
Diskusjonen rundt antirustbehandling var stor ved lansering, og den har fortsatt ikke stilnet. TOCN gikk selv tidlig inn i et samarbeid med Funderud Antirust, samt en rekke andre tilknyttede antirustfirmaer. Der får våre betalende medlemmer rabatt på behandling og oppfølging. Mange medlemmer har fått utført behandling på sin bil, og synes å være svært fornøyd med dette.

Hvor mye ruster Model 3?
Men, hva er egentlig status for de bilene som ikke har fått antirustbehandling? Det ønsker vi og elbil24 altså å sjekke ut, og inviterer derfor deg som er eier av en minst to år gammel Model 3 som ikke er blitt antirustbehandlet, til å få din bil undersøkt.

Inspeksjonen vil bli gjennomført på NAF sin kontrollstasjon på Jessheim, og eieren av utvalgt bil vil (under inspeksjonen) bli videointervjuet for å diskutere bilens «liv» hittil. Du må derfor ha mulighet til å sette av minst en halv dag i forbindelse med dette.

Dette er kriteriene for å melde på din bil til sjekken:

  • Bilens alder – minimum 2 år
  • Bilens kjørelengde må være tilnærmet normal – ca. 20.000 km/år
  • Informasjon om hvordan er den blitt kjørt (hvor, type veier etc.) må legges inn
  • Bilen kan ikke hovedsaklig ha vært kjørt i innlandet (steder der det er benyttet mindre salt på veiene)
  • Du må kunne stille bilen til disposisjon for inspeksjon og videointervju på Jessheim

Halv pris på behandling
Eieren av utvalgt bil vil i etterkant av inspeksjonen få følgende tilbud om antirustbehandling (til halv pris) hos vår samarbeidspartner, Funderud Antirust:

Hovedbehandling eller Garantibehandling  til halv pris hos Funderud Antirust.
Begge behandlingene inkluderer montering av 10 stk. rustdeksler og fullpris er henholdsvis kr. 7.400,- og kr. 7.900,- inkl. mva.

Medlemskap i Tesla Owners Club gir ytterligere 10 % rabatt, slik at de endelige prisene blir kr. 3.700,- eller kr. 3.950 – minus eventuell klubbrabatt.

Dersom du ønsker å være med på dette, registrerer du deg i skjemaet nedenfor. Så snart vi har et tilstrekkelig antall interesserte å vurdere, velges det ut en passende kandidat.

Svarfristen er nå ute. Vi tar kontakt med eier av bilen vi plukker ut!

Share: