Presentasjon av TOCN-styremedlemmer: Bjørn Lien, kanskje eneste i verden med tatovert Tesla-klubblogo på leggen

Bjørn Lien har elektro-bakgrunn og er nestemann i årets føljetong i presentasjon av TOCNs styremedlemmer. Han ble med i styret for å hjelpe Tesla Norge med å gjøre hverdagen for Tesla-eierne lettere.

Første november 2013 ble en merkedag i Bjørn Liens liv. Da kom den aller første Teslaen, en brun Model S, inn i mosseguttens hverdag. Fargevalget ble kjapt bestemt etter at han hadde sett en brun Tesla kun 14 dager før han selv bestilte sin. Han syntes at brun var den aller fineste fargen, og at det ikke var så enormt mange av den på veien. I dag kjører han rundt i sin fjerde Tesla, en Model X, som er meget lett gjenkjennelig – med «ALIEN» som personlig bilskilt.

Årsaken til skiltvalget
– Da muligheten for å sette personlig bilskilt på bilene kom, falt det veldig naturlig for meg å velge ALIEN, for jeg hentet ut bilen på den dagen som skulle vært min fars 70-årsdag, forteller Bjørn. Bjørns far het Arild, og han ble kun 64 år gammel, så dette skiltet er Bjørns måte å hedre sin avdøde fars minne på. I tillegg er han veldig fornøyd med at de aller fleste leser dette skiltet på engelsk. Dessuten har han, som den store Teslaklubb-patrioten han er, fått tatovert inn Tesla Owners Norways logo på leggen. Spesielt og morsomt, akkurat som Bjørn selv.

– Jeg valgte Tesla som min type bil etter å ha regnet nøye på utgiftene jeg hadde på fossilbil, i forhold til elektrisk bil. Selv om Tesla er dyrere i innkjøp, ender jeg likevel opp med halvparten av utgiftene, forteller Bjørn.

Samler på Superchargere
Han har kjørt Norge på kryss og tvers, samt rundt omkring i Europa i disse årene som Tesla-eier. Det å følge opp når det settes opp nye Tesla Superchargere rundt omkring, trigger ham til å besøke dem, for han er en ivrig samler av superladerbesøk. Hittil har han vært på 132 superladere i Europa. De som ligger i ytterkantene er artigst å få med seg, synes Bjørn. Han var stolt da han som første nordmann fikk ladet på den vestligste superladeren i Europa, nemlig laderen ved Bellacolla i Irland.

Og gode opplevelser i Irland kunne han ta med seg i kofferten. Den beste opplevelsen var da han fant ut at det gikk an å kjøre helt ut til Kerry Cliffs, hvor det var spilt inn en Star Wars-film. Et perfekt sted å ta bilde av bilen og utsikten fra de 300 meter høye klippene.

Klippeshow
– Det var egentlig ikke lov å kjøre ut til disse klippene, men jeg fortalte at jeg har en intern konkurranse med mine venner om å ta det kuleste bildet med Model X, så vakten ga meg tillatelse til å kjøre helt opp. Helt ute på klippene kjørte jeg Model X showet, og plutselig kom det en amerikansk fotograf løpende. Han tok både bilder og film av min Tesla der ute på kanten. Selv kjørte denne fotografen en Model S og var medlem av Tesla Owners Worldwide. Det var visst den første Model X han hadde sett på sin ferietur i Irland, forteller Bjørn.

– Jeg har hatt utrolig mange flotte turer i Tesla. I 2020 kjørte jeg opp til Nordkapp, totalt 6500km og brukte kun 390 kroner i utgifter til lading. Det var fordi jeg noen ganger ikke orket å stå i ladekø, og heller valgte en annen type lader, inntil en Tesla Superlader var ledig, forteller Bjørn.

Englandsfarer
Utover Tesla så er Bjørn en ihuga fotballpatriot, med Liverpool som klubben i hans hjerte. Det har blitt mange turer til England for å få med seg seriekamper, både med og uten Tesla.

Bjørns beste reisetips deles herved videre: «Kjøp prioritert billett når du skal reise med Tesla på ferjer og båtturer. Da kommer du først inn på båten og først ut av båten». Og når han er på tur i utlandet, står selvfølgelig et besøk på den lokale Hard Rock Café og innkjøp av T-skjorte på opplevelseslisten. Han har skapet fullt av slike T-skjorter, og det er etter hans mening det eneste klesplagget som er verd å bruke til daglig. I TOCN-sammenheng er det selvsagt TOCNs t-skjorter og jakker som gjelder.

Ryddegutt
– Jeg har hatt en del problemer med mine Teslaer, men Tesla Norge har ordnet opp, noen ganger etter mye prøving og feiling. Litt frustrert over Teslas kundebehandling er jeg, for den har jeg selv opplevd flere sider av. Det er også litt av grunnen til at jeg ønsker å være med i Tesla Owners Club Norway som styremedlem. Jeg har ønske om å være med og hjelpe til å rydde opp, slik at det blir bedre for alle som opplever problemer, sier Bjørn.

På en lader nær deg
Det morsomste Bjørn vet, er å møte andre Tesla-eiere og dele kunnskap med de som aldri har hatt Tesla tidligere. Sin elektro-bakgrunn og kunnskap om hjemmelading gjør at han har gode erfaringer å dele med alle han møter. Aktivt styremedlem i TOCN har han vært siden 2015, og TOCNs MiniGuider deles ut med et smil, og samtalene kan vare lenge.

Bjørn har masse på hjertet, og trives utrolig godt med en god Tesla-snakk. Så kikk nøye på bilskiltene til TOCNs styremedlemmer som går rundt med TOCNs MiniGuider på superladerne. Plutselig står du overfor TOCNs styremedlem Bjørn og hans «ALIEN».

TOCN gleder seg over iveren til Bjørn Lien, og ønsker ham mange begivenhetsrike år i Tesla-miljøet.

Tekst: frilansjournalist Vigdis Margrethe Løver
Foto: Vigdis Margrethe Løver, Bjørn Lien

Share: