Tesla Supercharger Stavanger Central er åpen!

Tesla fortsetter med utrullingen av sine sentrumsplasserte Superchargere. I dag ble Stavanger Central SuC åpnet, i parkeringshuset Jorenholmen (MagasinBlaa). Nå det er også flere enn 10.000 Superchargere over hele i Europa!

Tesla melder følgende ifm. åpningen av denne Supercharger-stasjonen i dag:

Tesla Supercharger i Stavanger Sentrum
I dag åpnet Tesla Supercharger i Stavanger Sentrum, med totalt 16 ladestolper som vil være tilgjengelig både for Tesla og andre elektriske biler. Stasjonen er den tredje City Supercharger i Norge, og vil gjøre det enda enklere å være elbileier i byen.

Som et ledd i vårt mål om å gjøre Tesla-eierskap mulig for alle, inkludert de som ikke har mulighet til å lade hjemme eller på arbeidsplassen, utvider vi Supercharger nettverket vårt til bykjerner og urbane områder. City Supercharging-programmet er en prøveordning for å se om Supercharging kan være en del av løsningen for å gjøre det enklere å være elbileier i byene.

Tesla med over 10.000 Superchargere i Europa
Med åpningen av flere nye stasjoner og over 100 nye staller, har Tesla-eiere i Europa nå tilgang til over 10.000 Superchargere fordelt over 30 land og nesten 900 forskjellige stasjoner. Omtrent en femtedel av stallene ble bygd i 2022. Nettverket har allerede vokst mer i 2022 enn noe annet år, og det med fortsatt tre måneder igjen av året.

Raskt og pålitelig
Nettverket fortsetter å støtte perioder med tung trafikk til tross for økende antall Tesla-biler på veien, og åpning av utvalgte stasjoner for andre elektriske biler enn Tesla. Omtrent en tredjedel av Tesla flåten i Europa brukte faktisk en eller flere Superchargere utenfor hjemlandet i løpet av sommeren, og nesten 80 % brukte Superchargere minst én gang. Fortsatt viste ikke nettverket noen tegn til systematisk overbelastning eller problemer i de travleste periodene.

Tesla Superchargere er det største offentlige hurtigladenettverket i Europa. Pilotprosjektet med lading for andre biler enn Tesla, lansert november 2021, fortsetter å utvides til nye stasjoner og land for å støtte vår misjon om å akselerere verdens overgang til bærekraftig energi. Den er nå live i 14 markeder, med over 320 stasjoner og 4600 ladestolper.

Full oversikt over hvilke lokasjoner som er tilgjengelig for andre biler enn Tesla finner du via Tesla-appen eller via nettsiden. Det er også mulig opprette et ladeabonnement, der kunder kan velge å betale en månedlig medlemsavgift (129 kroner) for å få tilgang til lavere kWh-priser, tilsvarende det Tesla-eiere betaler.

Effektiv og rimelig lading, gjennomsnittsprisen for Supercharging på våre norske stasjoner er 6,80 kroner per kWt. Tesla Superchargere har dynamiske priser som gjør at prisene varierer mellom stasjonene, men alltid er konkurransedyktige og tilpasset energikostnadene.

Full oversikt over finner du her, i vårt «Find Us»-kart.

Foto: Eivind Aarre (TOCN-medlem)

Share:

DISKUSJONER — Ingen svar ennå