FAQ – Ofte stilte tekniske spørsmål

Her finner dere svar på en del vanlige Tesla spørsmål:

Hengerfeste på Model S

Klubben får stadig spørsmål om vi har undersøkt muligheten for godkjent hengerfeste på Model S.
Vi har tidligere fått svar fra Tesla at det ikke vil bli mulig, ref Jerome Guillen.

Her kommer en litt mer detaljert forklaring:
Chassis-kollisjonsstrukturen bak på Model S ble designet til å kunne sikre best mulig sikkerhet for kollisjon bakfra, nettopp fordi bilen ble tilbudt med bakovervendte seter.
Chassis-strukturen og sveisepunktene er generiske, uavhengig om du velger 7-seter eller ikke.
Denne strukturen lar seg ikke kombinere med hengerfeste, som fordrer fravikende kraft (VS kollisjon som skal hindre inntrengende kraft).
Skulle man tilbudt hengerfeste på ikke-7-seter måtte sveisepunktene på chassis vært annerledes og dette ville ikke vært produksjonsvennlig. Derfor ble sikkerhet valgt fremfor praktikalitet.

Lovmessig måtte bilen fått 2 typegodkjenninger, hvorav begge måtte Euro NCAP testes. https://www.euroncap.com/en/vehicle-safety/the-ratings-explained/


Mister jeg garantien på hele bilen om jeg har uoriginale felger?

Nei det gjør du ikke, men om du har felger som ikke følger samme SPEC som Teslas originale, kan du få problemer med garanti rundt hjuloppheng: Garanti i forhold til modifikasjoner på bil

Biler med uoriginale felger, men som har samme spesifikasjoner, samt er TÜV-godkjente, bør ikke ha noen problemer.


Jeg har serviceavtale men kjører mye i løpet av et år. Skal jeg kjøre inn hvert halvår, eller hoppe over noen servicer?

Det viktigste er at bilen får jevnlig vedlikehold slik at verken drivverk eller pakninger tørker ut. Dobbeltsjekk med ditt Tesla-verksted hvilke service-intervall som er passelige.


Hvordan blir det med garanti om jeg lar være å få utført en service?

Tesla sier selv at bilens garanti gjelder, selv om service ikke utføres. Tesla fjernet selv i 2019 sine anbefalte serviceintervall.


Dørhåndtakene på min Model S fungerer ikke, dvs dør lar seg ikke åpne.

Tesla krever betalt for fiks av disse. Kan de det?

Å kunne åpne og lukke døren er en kjernefunksjon og forventes å skulle vare lenge. Har bilen kjørt mer enn 100.000km og garanti har løpt ut, har man fortsatt reklamasjon. I Norge har vi fem års reklamasjonsrett.

Les for øvrig mer om hva vår advokat sier om garanti og reklamasjon på en Tesla: https://www.tocn.no/2019/09/tesla-og-reklamasjonsrett