Tre med Tesla – isbanekjøring på Golsfjellet

For tredje gang sto TOCN som arrangør for vintertreffet med bilkjøring på en av de store banene som blir laget på Tisleifjorden hver vinter. I år var det Storefjell Resort Hotel som var basen, og hotellet var en meget god ramme rundt arrangementet.

Fredag og lørdag var satt av til isbanekjøring, med 17 deltakende biler på fredag, og hele 37 biler på banen lørdag.

TOCNs «Tre med Tesla» intervjuet tre av deltakerne og her er hva de syntes om opplegget denne helgen:

Kristin Kjøglund og Magnus Holst fra Drammen
– Det var utrolig gøy å kjøre Tesla på isbanen. Vi har deltatt på NAF-baner tidligere, med vår Citröen, men dette ga en enda bedre erfaring med Tesla på glatt føre, forteller Kristin, som har kjørt Tesla Model X siden september 2018.

Etter en ulykke på glatt vei i forbikjøring for en del år tilbake, så liker ikke hun følelsen av at bilen «slepper». På Tisleia fikk hun øve seg, og det var betryggende å ha god plass rundt seg. Det ble mange runder på banen i løpet av fredagen, mens ektemannen Magnus fikk boltre seg hele lørdagen.

– Det viktigste for meg var å teste bilen i trygge rammer. Jeg satt og kjente godt etter hvor stor hastighet som måtte til i hver sving før bilen seilte på isen og en fikk følelsen av flyt. I den daglige kjøringen merker vi jo godt hvor bra bilen «sitter» på veien. Vi blir med til neste år også, det er sikkert, forteller Kristin, og har allerede begynt å glede seg.


Tom Sjötun fra Gøteborg, Sverige
– Jeg kjører utrolig mye i jobben min hver eneste dag, ca 30-40 mil. Min første Tesla Model S kjøpte jeg i 2014, og med den kjørte jeg 260.000 km. Nå har jeg kjørt 100.000 km i min Model X, og det går veldig bra.

– Det er første gang jeg er med på et arrangement som dette, og jeg er meget begeistret over programmet. Det hele var profesjonelt gjennomført, og det var utrolig hyggelig å delta. På dette isbanetreffet prøvde jeg ut Dekkmanns piggdekk, og muligheten til å prøve ulike dekk på bilen var jo et enormt bra tilbud som TOCN hadde fått i stand. Jeg blir med på isbanekjøring til neste år også, det er jeg ganske så sikker på. Kanskje vi blir enda flere deltakere fra Sverige da?


Julian Brook fra Ipswich, England
Julian kjørte i 31 timer for å delta på isbanekjøringen, og dette var hans aller første gang. Han hadde sett invitasjonen på en engelsk Tesla-side, og siden han allerede hadde noen kjente i TOCN, pga. av jobb og norgesbesøk tidligere, var det ekstra lett å bestemme seg for en tur til Norge.

– Dette arrangementet var helt brilliant og fantastisk gjennomført, med god organisering av programmet. Denne helgen har jeg møtt utrolig mange hyggelige mennesker, lært mye om hvordan bilen oppfører seg på glatt føre, og kræsjet noen ganger i snøkanten. Slike uforutsette stopp gir jo bare en mulighet til å forbedre kjørestilen på en god måte, forteller Julian.

Selv om han har kjørt Tesla i over to år, så har han aldri prøvd å kjøre på snø og is tidligere. Det finnes nemlig ikke slikt føre i England til vanlig. Han reiser hjem med sine nye erfaringer, og kanskje det blir med flere engelskmenn med Tesla til neste år, noe som gleder oss i Tesla Owners Club Norway. Isbanekjøring gir gode sjåfører!

Tekst og foto: journalist Vigdis Margrethe Løver

Share:

DISKUSJONER — Ett svar

Beklager, men kommentering er deaktivert.