V3 på Liertoppen gir supereffektiv lading

Fremover blir det slutt på å lete etter høy effekt på den rette ladestolpen. Med lading på de nye V3-superladerne, får alle en effekt på opptil 250 kilowatt, og Liertoppen er den første stasjonen i Norge med kun V3-superladere.

I Norge befinner det seg pr. i dag 61 superladerstasjoner, og hele 816 ladestolper står til rådighet – døgnet rundt. Og flere blir det i løpet av året.

Ren CCS-stasjon
På Liertoppen, like sør for Oslo, er den aller første V3-superladerstasjonen nå straks på plass, og det faktisk med utelukkende V3-ladere. Her får Model 3, de nyeste S- og X-modellene samt flere eldre Teslaer som har fått ettermontert CCS, mulighet til å lade i hurtigfart. En betydelig oppgradering av superladerne, og flere slike rene V3 stasjoner blir det etter hvert.

Kun V3 på nye lokasjoner fremover
Kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, sier til TOCN at alle nye stasjoner som åpnes fremover i Norge, vil kun ha V3, og dermed kun tilgjengelig for Teslaer som har CCS-kontakt. 

Rask lading av Model 3
250 kilowatt vil V3-ladestolpene kunne yte maksimalt, og det vil gi kortere ladetid når bilene er på langtur. Model 3 får opptil 120km ekstra rekkevidde i løpet av kun fem minutter. Dette vil være med på å gjøre kjøreturene til helt nye opplevelser for hele familien. En lav ladepris er også ett av godene eiere av Tesla har, og det gjør ladingen meget forutsigbar. Superlading til kr. 1,70 pr. kWt er for tiden prisen for alle Tesla-kunder som ikke har gratis superlading inkludert.

For å få flere til å velge Tesla som sin neste elbil, mener Tesla at det er viktig å kunne forkorte ladetiden på superladerne. V3 er tredje og nyeste generasjon superladere, som nå endelig rulles ut i hele Europa.

Offisiell åpning i mars
I midten av mars blir det offisiell åpning på Liertoppen, og TOCN skal selvfølgelig være med på feiringen av ikke bare Norges første, men også verdens største, V3-superladerstasjon. I første omgang vil 10 stolper være tilgjengelig, men etter hvert skal hele 40 ladestolper av typen V3 være på plass.

Tekst og bilde: Journalist Vigdis Margrethe Løver

Share: