Tre med Tesla på Tisleifjorden

Isbanekjøring på Tisleifjorden er nå etablert som TOCNs store vintertradisjon. Med strålende sol og nybrøytede isbaner, sto snøyføyka som en storm rundt dem som tok sjansen på en ekstra snurr med Teslaene sine. Men de fleste tok det med ro og hadde gode pauser med bra Tesla-snakk og samvær. Da tok TOCNs utskremte journalist fram kamera og notatblokk, og fikk noen ord med entusiastene.

Simon Tolleshaug fra Bergen
Simon kjørte glad rundt i sin Tesla Roadster fra 2011. Denne bilen har han eid i ett års tid nå, og han koser seg virkelig stort. Det var helt klart at Teslaen vekket oppmerksomhet og nostalgiske følelser, der den suste rundt på Tisleifjorden.  Taket var i sommermodus, men med varmeapparatet på full guffe, holdt han ut selv i 15 minusgrader.

– Jeg måtte jo bare gjøre denne opplevelsen helt maksimal, og da måtte taket vekk, mente Simon. Han kjører vanligvis ikke uten tak, men synes det var gøy å kjenne vinden i hodet, og solen varme på en direkte måte. Han syntes bilen satt bra på isbanen, og piggdekk var til god hjelp.

– Dette er en gøyal sommerbil, og et skikkelig impulskjøp. Jeg så bilen på Finn, og slo til, helt uten kjennskap til Roadster på forhånd, fortalte Simon. Etter et par turer over fjellet på vinterstid, er han blitt godt kjent med bilen sin. TOCNs vintertreff var også det aller første Tesla-treffet han deltok på, og det overrasket ham at det var så mange deltakere.

Bernd Donner fra Østerrike
Bernd tok den lange turen fra Østerrike og opp til Norge i sin Model S fra juni 2016, for å kunne oppleve norsk vinter og isbanekjøring. Det var bilens utseende og alle superladerne som lå spredd rundt han likte best da han kjøpte bilen, men nå er det Tesla-samfunnet som betyr mest.

Til daglig jobber Bernd med markedsføring, men på fritiden drifter han Tesla Club Austria. Her ordner han med treff for de 350 betalende Tesla-medlemmene, samt deres Facebook-side som har 3000 fans. Høydepunktet i klubben er det årlige arrangementet «Silence Rallye» siste helgen i juni. I år blir det arrangert i Salzburg med «Sound of Silence» som tittel. Naturlig nok inspirert av filmen «Sound of Music», som ble filmet i samme område. De legger endog opp til å besøke mange av de slott og steder som vises i filmen.

– Vi har noen vinterbaner å kjøre på i Østerrike, men isbanekjøring på et vann har jeg aldri vært med på tidligere, fortalte Bernd. Han syntes det var veldig spennende å se hvor bra bilen kjørte, men overraskelsene sto i kø da han aktiverte «Dyno Mode». Da fikk han for alvor føle hvor mye bilen arbeidet for å stabilisere seg på det glatte føret.

– Det har vært en ære å være gjest her på dette vintertreffet, og møte så mange hyggelige nordmenn. Masse snø og deilig solskinn gjorde opplevelsen helt perfekt. Nå må nordmennene ta seg en tur sydover til sommeren, så kanskje vi sees igjen på treff i Salzburg, avsluttet Bernd.

Julia Maulhardt fra Hameln i Tyskland
Julia og kjæresten Rafael de Mestre kom opp til Tisleifjorden på europeiske M+S vinterdekk, og Julia var den som kjørte ut av banen flest ganger. Men det var heldigvis løse snøkanter, og bilen kom seg fint inn på banen igjen med litt hjelp, hver eneste gang.

– Vi lærte oss hvordan bilen oppførte seg på glatt føre, så det ble en veldig  fin opplevelse og absolutt verd kjøreturen på 1300 km, fortalte Julia. I Tyskland er det lite snøføre å prøve seg på, og med et dekkskifte til norske vinterdekk hos Dekkmanns stand på banen, gikk banekjøringen helt perfekt. Sammen med kjæresten Rafael, er de begge helt elektrifiserte. Den neste store begivenheten de skal ut på, er verden rundt på 80 dager i elektrisk bil. Dette er et arrangement Rafael arrangerer og som har gått flere ganger, og de anbefaler alle å sjekke ut «80edays» på YouTube og Facebook.

– Kanskje noen nordmenn har lyst til være med å delta, sa Julia, og gleder seg veldig til nye opplevelser i Teslaen.

Tekst og foto: journalist Vigdis Margrethe Løver

Share: