Fantombremsing

Biler med nyeste hardware for selvkjøring (også kalt AP2 og nyere (Autopilot generasjon 2/2,5/3), samt tilfeller av AP1), får stadig ny og forbedret software, etter hvert som bilene «erfarer» nye ting. De styrer selv, holder avstand til forankjørende, følger med i blindsonen og kan også på enkelte strekninger bytte fil eller ta av fra hovedveien på egenhånd.

Men, det er enkelte ganger bilen har bremset opp, uten noen som helst fornuftig forklaring. Dette kan sette en støkk i både fører og passasjer, men viktigst av alt; det kan komme veldig overraskende på trafikanter bak, som da må bråbremse.

Slik brå oppbremsing, uten noen tilsynelatende forklaring, er det som på folkemunne kalles fantombremsing. Typiske problemområder er tunneler og under broer, men plutselig bremsing på grunn av andre trafikanter, forekommer også.

For å hjelpe Tesla å forbedre kjøreegenskapene på problemstrekninger, er det nå mulig gjennom følgende skjema å rapportere inn steder der du som fører har erfart at fantombremsing forekommer. Jo mer eksakt du kan angi tidspunkt og sted, jo bedre.

Bilens VIN-nr (seks siste tegn):*
Dato for hendelse:*
Tidspunkt:*
 : 
Type vei:*
Hvor inntraff hendelsen (Veinummer, nærmeste stedsnavn, gjerne Google kartposisjon):*
Hva skjedde:*

Dersom du mener ett eller flere av eksemplene nedenfor passer din erfaring, kan du velge dette nedenfor.
Har du en egen formening om årsak til oppbremsingen, kan du nevne dette i valget “Annet forslag til årsak?”.

Mulige årsaker til oppbremsingen? (velg gjerne flere):
E-post (dersom du ønsker kopi av rapporten):

Er du nysgjerrig på hvordan Tesla jobber med videreutvikling av sin autopilot, er dette følgende foredraget veldig spennende:
https://slideslive.com/38917690/multitask-learning-in-the-wilderness?locale=en

Foto: Simon Taranger

Share:

Discussions — 8 Responses

Sorry, but commenting has been disabled.