Nye CHAdeMO ladeadaptere – Ladefondet

I de siste ukene har TOCN fått ut en del nye CHAdeMO låneadaptere.
Siste adapter ut, er et som siden onsdag denne uken har vært tilgjengelig på Shell Sjøormen i Seljord.

Det vil der (som på øvrige utlånssteder) være mulig for alle med Tesla som trenger hurtig lading å låne adapter i pant mot førerkortet. Effekt er opp mot 50 kW, så lading går ganske raskt. I mange tilfeller er dette passelig tid for en liten strekk på beina, en is eller et matstopp, slik at du har nok strøm til å være trygg på å komme dit du skal, med grei margin.
I begynnelsen av påsken ble det lagt ut et adapter på Circle-K Hvervakrysset på Gardermoen. Like før dette, ble det gjort tilgjengelig et adapter på Syv Søstre Hotell i Sandnessjøen. En spesiell oppfordring til dere som låner på de nye lokasjonene; husk å takke betjeningen for at de yter denne ekstraservicen, og gjør det gjerne på alle lokasjoner.

Ny plassering, fra Åndalsnes til Vestnes

I tillegg til de nye adapterne nevnt over, skjer det en liten endring i Møre og Romsdal. Adapteret som tidligere befant seg på «Kiosk og Spill» i Åndalsnes, vil fra den 21. april 2018 være tilgjengelig fra en Pizzarestaurant i Vestnes sentrum, da med en hurtiglader 170m unna.

Takk til alle som har kommet med forslag, til alle som har sagt seg villig til å være vert for et adapter, til de som låner ut sitt eget, og takk til alle som har brukt av sin tid for å sørge for at alle ladeadaptere har kommet seg på plass!

Oppdatert kart med alle de nye lokasjonene plottet inn: Utlån av CHAdeMO-adapter

Planer fremover

Hovedfokus nå fremover med CHAdeMO-låneadaptere fra TOCN, er å få dekket de største hullene mellom supeladere på strekninger der det finnes tilgjengelige offentlige ladere fra Fortum, Grønn Kontakt og tilsvarende. Strekninger som krever mye energi på grunn av kupert terreng, og som kan være vanskelige å forutse forbruk på, spesielt om man kjører med henger, eller det er krevende værforhold.

I områder der det ikke finnes offentlige ladere, har vi mulighet til å sette opp  ladebokser. Sistnevnte krever en del mer arbeid, da det er mye som må klaffe på en gang. Her vil det skje mer etter hvert. Vi har noen gode tips inne til vurdering, men flere konkrete forslag (med kontaktinfo) tas mot med takk på vårt kontaktskjema.

Eksisterende ladefondsladere

Vigdis Asbjørnsen
nestleder i TOCN

Share: