Utlån av CHAdeMO-adapter

Noen ganger, når man er utenfor superladernettverket eller når det passer bedre slik, kan det være greit å bruke et CHAdeMO-adapter på en CHAdeMO-lader istedet. Men – et CHAdeMO-adapter er ikke noe alle har. Heldigvis finnes det en løsning.

På kartet under finner du informasjon om hvem som har – og hvor disse CHAdeMO-adapterne er for utlån, og ved å klikke på kartet finner du kontaktinformasjon til vedkommende. Noen er utplassert på døgnåpne bensinstasjoner, hoteller eller på butikker (røde), andre er hos privatpersoner (lilla).

Rødmerket på kartet er adapter som tilhører en spesifikk lader og som ikke skal tas med til andre steder. Disse får du tak i ved å kontakte utlånsstedet og levere inn førerkortet ditt eller tilsvarende som pant.

Lillamerket er stort sett adaptere man kan låne med seg for en lengre periode, mot et depositum som for øyeblikket er på 4900 kr.

Bjørn Nyland, kjent av mange fra YouTube, har kjøpt og fått lagt ut en mengde CHAdeMO-adaptere for utlån. TOCN har fått 15 stk som vi har fordelt på både faste steder og til utlån. Det er i tillegg enkeltpersoner som låner ut sitt eget adapter.
TOCN vil fremover kjøpe inn flere adaptere for utplassering.

Les også:

Lading med Chademo
Ladeveiledning

I Sverige finnes det også et CHAdeMO ladekart – der privatpersoner låner ut sine adapter: https://chademokartan.se/