Tesla har passert 6000 Superchargere på sine 601 ladestasjoner i Europa

Tesla har akkurat nådd nok en milepæl i utrullingen av Supercharging i Europa, med 6039 Supercharger-ladestolper fordelt på 601 stasjoner, kan de fortelle i en pressemelding.

Supercharging-nettverket har fulgt Teslas vekst i Europa tett:
2013
– Lansering av Model S i Europa – Første Supercharger-stasjon åpnes i Norge
2016 – Lansering av Model X i Europa – 1 267 Supercharger-ladestolper i Europa
2019 – Lansering av Model 3 i Europa – 3 711 Supercharger-ladestolper i Europa

3 000 ganger tur/retur månen
– I løpet av de siste årene har Tesla satset stadig mer på nettverket, og dette har brakt oss til dagens milepæl som har muliggjort over 2,4 milliarder kjørte kilometer med strøm fra Supercharger-nettverket. Bare siden Model 3-leveringsstarten i 2019 har Tesla-eiere kjørt mer enn 3 000 ganger tur/retur månen eller om lag 22 ganger tur/retur Mars, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge.

Norge er godt dekket
– I dag finnes Supercharger-stasjoner i 27 land i Europa, inkludert vår nyeste åpning i Athen, Hellas. I Norge er det 73 Supercharger-stasjoner med 1 020 Supercharger-ladestolper. For kort tid siden annonserte Tesla betydelige vekstambisjoner for Supercharger-nettverket i 2021, og i Norge planlegger vi å åpne over 30 nye Supercharger-stasjoner i inneværende år. Med stasjonen i Honningsvåg, som har forventet åpning i andre kvartal i år, vil nettverket for første gang fullstendig dekke strekningen fra Nordkapp til Lindesnes.

Europas tre største stasjoner i Norge
– Den gjennomsnittlige størrelsen på en Supercharger-stasjon ved nettverkets lansering i 2013 var syv ladestolper. De siste årene har den gjennomsnittlige størrelsen økt for å gjenspeile veksten i kundebasen vår. I dag er de største Supercharger-stasjonene i Europa:

  1. Nebbenes, Norge – 44 Supercharger-ladestolper
  2. Rygge, Norge – 42 Supercharger-ladestolper
  3. Liertoppen, Norge og Oberhonnefeld, Tyskland – 40 Supercharger-ladestolper

Brukeropplevelsen på Supercharger-stasjonene er enkel og pålitelig
– Eiere ser nærmeste Supercharger-stasjon gjennom navigasjonssystemet i bilen, og bilen velger automatisk optimal rute med mest hensiktsmessige ladestopp for å holde reisetiden kortest mulig. Ved ankomst er det bare å koble bilen direkte til en ledig ladestolpe, så starter ladingen automatisk.

Superchargere har blitt raskere og mer effektive
– Akkurat som bilene våre. Makseffekten til V2 Superchargere ble oppgradert til 150 kW, og On-Route Battery Warm Up sørger for at bilen ankommer stasjonen med optimal batteritemperatur for effektiv lading, hvilket til sammen reduserer gjennomsnittlig ladetid med 25 %. V3 Supercharging kom til Europa i starten av 2020, og disse stasjonene har ladeevne på opptil 1 600 km rekkevidde per time.

– Nettverket strekker seg fra nord i Norge til syd i Spania og fra Irland til Bulgaria. Dette lar Tesla-eiere reise utslippsfritt og bekymringsfritt gjennom Europa, som muliggjør sømløse elektriske bilturer, avslutter Sandvold Roland.

Lenker

Share: