Model Y bonanza

Nå er Folkevogn-boble-rekorden fra 1969 slått!
Model Y, som har vist seg å være den nye folkebilen, har akkurat nå slått rekorden for antall registrerte biler av samme modell i løpet av ett år. En rekord som har stått siden 1969, da Volkswagen Beetle, dvs. «Bobla», var på sitt mest populære. Rekorden på 16.706 er nå akkurat passert!

Undertegnede var innom ett av Tesla sine delivery sentre i nylig, og det var da en jevn strøm av biler på vei inn med bilfraktere – som så raskt ble sendt ut med nye eiere. Og fortsatt er ikke 2022 over, så det blir spennende å se hvor mange Model Y det til slutt blir! 

Det har i alle fall vært spennende å følge statistikken som ligger på https://beetle.teslastats.no/, der data fra Statens vegvesen oppdateres fortløpende – til glede for mang en tallnerd og Tesla-fan.

Gratulerer til Tesla med rekorden, og til alle de som nå kjører rundt i sin nye flotte Model Y!

Tekst og foto: Vigdis Asbjørnsen

Share: