Få med deg alt, med takboks!

Selv om Tesla Model S har stor lagringsplass, kan det til tider være behov for å få med seg litt ekstra. Enten det være seg ski og staver, eller et ekstra par bager. Det er da takboksen kommer til sin rett.

Takboks monteres på et solid takstativ, som også kan fungere som base for sykkelstativ og lign. Som medlem av TOCN har du tilgang på spesialpriser på alle disse produktene hos BilXtra. Gode priser på takstativ og takboks for Model S, og sykkelstativ og backpack for Model X.

Terje Fredriksen er produkt- og kategorisjef i BilXtra

– Vi er stolte over den kvalitet og sikkerhet Thule legger i sine produkter, og alle våre butikkmedarbeidere landet over jobber hardt for at alle våre Tesla-kunder skal få en god opplevelse og et riktig produkt! sier BilXtra’s produktsjef for Thule, Terje Fredriksen.

For Model S med soltak, årgang 2015 og nyere, er det WingBar Edge (9596) i sort eller sølv som gjelder. Kit 3153 er det du må ha for å få korrekte vinkler fremme og bak. Takstativet kan du enkelt montere første gang på 20 minutter. Når det er montert sammen, trenger du kun å forholde deg til 4 skruer (og evt 4 muttere) for å løsne eller feste det. Dette tar deg kun 3-4 minutter. Husk at de lange skruene skal feste føttene på bakre vinge, mens de korte skal være foran!

Det eneste du trenger å løsne er skruen i midten (umbrako medfølger).

TOCN sine medlemmer har fast spesialpris på selve WingBar, samt to ulike takbokser. For å sjekke prisene må du gå inn på medlemssidene  (du må logge deg inn).

Thule Flow

Denne lave boksen tåler en makslast på 75 kilo, og kan ta ski på 2,10. Pga sin lave høyde, bør ikke kWh-forbruket øke mer enn ca 10 % med denne påmontert.

Boksen veier bare 25 kilo, men det er greit å være to når den skal løftes opp på bilen, forklarer Terje.
– Legg den på stativet slik at gripeklørne står fritt. Åpne dem helt opp, og løft boksen mens du skyver gripeklørne til WingBar. Deretter er det bare å stramme til, moment-sikringen i strammehjulet sørger for at det glipper når du har strammet hardt nok!

Klørne kan skyves frem og tilbake inni boksen.

Thule Flow kan åpnes på begge sider, noe som er svært nyttig. Åpning bakfra blir fort litt kjeitete pga. den lange rumpa på Model S. Sideåpning er derfor å foretrekke.

Vi har god erfaring med denne modellen til Model S, uttaler produktsjefen videre.  – Den lave formen passer jo til en såpass strømlinjeformet, elegant bil!

Flow kan åpnes på begge sider.

Et lite tips til deg som lar takstativet sitte på lenge, er å klippe til en liten folie som legges mellom foten og taket. Filmen (f.eks. denne fra BilTema) hindrer at det kommer ørsmå partikler innunder foten som over tid kan gnage litt i lakken.

For de som synes Flow blir for lav til å få med seg større bager osv, har BilXtra nå i år gitt TOCN-medlemmer et godt tilbud på en litt større og nyere boks i tillegg – Motion XT XL. Boksen er høyere og litt kortere, og kan derfor ta større bager. Lastekapasiteten er den samme, 75 kilo – men den kan ta 500 liter mens Flow tar 410.

XT XL kan også åpnes fra begge sider.

– Motion XT XL (må ikke forveksles med XT XXL som er for lang!) er en helt ny modell, med forbedret sidehåndtak og bedre låsemekanisme, sier Terje stolt. – Dette er en flott boks dere i TOCN skal få en god pris på!

Nye Motion XT familien har fått en helt nytt låsesystem som man kommer til å sette veldig pris på. Hvem har ikke lastet en takboks litt for full og har trøbbel med å få den låst? Motion XT har utviklet punktvise klikklåser som fungerer slik at man presser lokket på foran, på midten og bak hver for seg. Når alle låsene er klikket ned spretter låseknappen tilbake og boksen er lukket forsvarlig, forklarer Terje Fredriksen fornøyd.

Kort overheng, men bakluka kan ikke åpnes på maks. Bruk memory-funksjonen!

Thule har et svært strengt testregime, forklarer en engasjert produktsjef. – I Sverige testet utstyret gjennom harde prøvelser. Vi skal kunne stå inne for alt vi selger! Jeg vil gjerne få tilbakemeldinger fra deg som kunde, avslutter Terje. – Send meg en e-post (terje.fredriksen@sogb.no) hvis du ikke er fornøyd, eller hvis du har noen gode innspill videre.

Thule Motion XT XL, en elegant om enn litt tykkere boks.

Model X

På Model X fungerer som kjent takstativ svært dårlig. Men på hengerfestet kan det monteres blant annet det nye sykkelstativet VeloSpace XT 2Bike og 3Bike. Her kan du sette inntil 4 sykler (leveres for 2 eller 3 sykler, samt et adapter som kan feste én ekstra). Alternativt kan den ta to tunge elsykler! Maks vekt er 60 kilo totalt, 30 kilo pr sykkel. VeloSpace for Model X er helt ny, og finnes ikke i skrivende stund på BilXtra sine hjemmesider. Du kan ta en titt på de svenske sidene så lenge.

VeloSpace XT 2bike og 3bike. I tillegg finnes det et adapter for å hekte på en ytterst.

Thule har også en spesiell lasteboks til hengerfestet – BackSpace. Denne tar 300 liter, og kan vippes bakover for lettere tilgang til bagasjerommet.

Thule BackPack kan vippes ned.

Praktisk bag, med plass til 300 liter.

Tekst og foto: Terje Førsund

Share: