«All in» med Tesla (presentasjon av TOCN-styremedlemmer)

I vår presentasjon av TOCN-styremedlemmer, vil vi i dag fortelle om Terje Choi Førsund fra Dal, nord for Gardermoen. Han har opparbeidet seg Tesla-ekspertise, er fotointeressert og stiller med sort belte i Taekwondo.

Sammen med familien; kone, to barn og to barnebarn, har han kjørt Tesla siden han sommeren 2017 for alvor sjekket opp økonomien med tanke på 50.000 km årlig, og mye bompenger. En uke senere ble en Model S 75D i Midnight Silver bestilt, med levering i november.

To år senere, sommeren 2019, byttet han den ut med en Model S 100D i samme farge. Det er denne bilen han nå koser seg med på kjøreturer hver eneste dag, og har pr. i dag kjørt 75.000 uproblematiske kilometre.

Sexy
– Det som slo meg aller først, da jeg i november 2017 hentet ut min første nye Tesla i Drammen, var hvor sexy bilen var, hvor stille den kjørte, og hvor kraftfullt den suste av gårde, forteller Terje. Han er superfornøyd med valget, der god bagasjeplass og Teslas superladernettverk var viktige faktorer som satte alt på plass. At det i tillegg, i den siste bilen, er lagt inn leik og moro på skjermen, nye oppdateringer og forbedringer som ikke finnes på andre typer elbiler, er et ekstra pluss.

Europatur
Den aller første sommeren som Tesla-eiere, dro familien på langtur nedover i Europa. Turen gikk gjennom Tyskland, Sveits, via alpene til Italia, Østerrike, Slovenia – og til slutt nådde de frem til målet, Kroatia. Det var en fantastisk tur, med mer enn nok superladere langs hele ruten. Det var bare å plotte inn nattens hotell og følge instruksene vedrørende lading.

– Vi opplevde ingen ladekø – og aldri noen problemer med ladestolper. Null stress, og fantastisk å kjøre mellom høye fjell – med glasstak på bilen. Ikke minst var det artig at bilen «ladet» flere kWh på vei nedover fjellene, forteller Terje.

All in som TOCN-medlem
TOCN meldte han seg inn i som betalende medlem allerede før den første Teslaen sto på gården. Han syntes det var greit å gå «all in» når han først skulle sette seg grundig inn i et nytt miljø. Han ble raskt valgt inn i TOCN-styret da årsmøtet ble avholdt på Hunderfossen i 2018.

– Grunnen til at jeg ønsket meg inn i styre og stell i TOCN, var at jeg har god erfaring med klubbdrift og styredeltakelse, både lokalt og nasjonalt, fra 25 år i Taekwondo. Her har jeg vært dommer i Europamesterskap og i De Europeiske leker, og tok 6. DAN svart belte før jul sist år, sier Terje.

Langsiktig
Nå har TOCN tatt over som hovedfritidsaktivitet, og her ønsker han å holde på en god stund fremover. Han er til daglig prosjektleder i et firma som lager software for byggebransjen, og føler at han kan bidra med mye i TOCN på det administrative plan. Fremdrift og fokus på de rette tingene i forhold til både årsmøter, styremøter og regelverk.

Han forteller at han brenner for å kunne gjennomføre treff og hyggelige sammenkomster i TOCN-miljøet. I tillegg er det viktig å jobbe med å finne fram til gode samarbeidspartnere som Tesla-eierne kan nyte godt av! Ikke minst verksteder, og dem som også kan fikse batteriene på de eldste bilene – de såkalte «veteranene»!

TOCN er veldig glad for å ha Terje Choi Førsund med på laget, og gleder oss over det som kommer av arrangementer fremover, hvor han har en finger eller ti med i opplegget.

Tekst: Journalist Vigdis Margrethe Løver
Foto: Privat

Share: